OUTPLACEMENT

Bij outplacement is het uiteindelijke doel om samen met de kandidaat een nieuwe werkplek te vinden die goed bij hem of haar past.
Het is voor kandidaten en opdrachtgevers vaak de beste kans om – zo positief mogelijk – afscheid te nemen en een volgende stap te zetten. Het eindresultaat is een passende functie in een andere organisatie.


Een outplacementtraject kent een aantal onderdelen:

  1. We analyseren de situatie en maken samen met de kandidaat en opdrachtgever een plan van aanpak.
  2. We besteden aandacht aan het beëindigen van de arbeidsrelatie en de emoties die daarbij een rol spelen.
  3. Er volgt een potentieelonderzoek en daarna een arbeidsmarktoriëntatie.
  4. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek en de oriëntatie ontwikkelen we een traject waarin we de kandidaat ondersteunen en coachen bij sollicitaties. Aan bod komen zaken als netwerken, cv maken, sollicitatiebrieven schrijven en jezelf presenteren.
  5. De duur van een outplacementtraject varieert per kandidaat. Bij Van Mansfeld eindigt het outplacementtraject pas wanneer een passende functie is aanvaard. Met andere woorden: we gaan geen inspanningsverplichting met u aan, maar een resultaatverplichting!

Een outplacementtraject bij Van Mansfeld is een intensief en verrijkend proces. Het geeft veel zelfinzicht en positieve energie. Kandidaten beschrijven het vaak als een periode die hun leven een positieve wending heeft gegeven.