SUCCES IN DE PRAKTIJK

Het verhaal van een senior manager, bedrijfskundige, werkzaam bij PwC.
Hij werd door ons gecoacht vanwege zeer ernstige en langdurige stressklachten. Hij wilde achterhalen waar die klachten vandaan kwamen en hoe hij ermee om zou kunnen gaan.
 
" Ik ben persoonlijk tevreden over het verloop en de resultaten van het counselingtraject. De doelstellingen zijn voor een belangrijk deel bereikt en de aanpak om daartoe te komen was efficiënt. Ik heb ontdekt waar mijn klachten vandaan komen en heb ze zo goed mogelijk aangepakt. Dat bleek een combinatie van fysieke belasting, persoonlijke eigenschappen & werkwijzen en mentale uitputting. Ik heb een groot aantal handvatten gekregen om dat aan te pakken. Verder ben ik tot de conclusie gekomen dat ik een andere uitdaging moet zoeken. Het ontwikkelingsperspectief bij dit bedrijf is niet interessant voor mij. Ik heb een baan gevonden in een organisatie waar ik in teamverband kan werken aan uitdagende vraagstukken; maar met het oog op een acceptabele werkdruk en reistijd. Het gaat erg goed met me."
 
 
We hebben bij Van Mansfeld ruim een jaar, korte gerichte trajecten gedaan voor Deloitte. Vrouwelijke managers werden gecoacht in het kader van een omvangrijk diversity project. Dat werd op prijs gesteld. Of zoals een van de coachees het formuleerde: " Coaches met levenservaring die mij veel inzicht gaven en leerzaam waren. Het hebben van een onpartijdige coach, een coach van buiten de Deloitte organisatie maar die wel een goed beeld heeft van hoe het er aan toe gaat/kan gaan, heb ik ervaren als bijzonder nuttig."
 
Een aantal reacties op de vraag wat heeft het traject jou opgeleverd.
 
"Verbetering en juist gebruik van assertiviteit, contracteren en weerbaarheid."
 
"Meer grip en zicht op dat wat ik doe/hoe ik communiceer aansluit op wat ik wil (bereiken). Daarnaast of daarbij ook meer inzicht in waarom ik dingen doe zoals ik ze doe en wat mijn aanpak soms onbewust drijft. De training zie ik als een heel waardevol startpunt die mij a. grond onder de voeten heeft geboden en b. een beweging in de goede richting heeft bewerkstelligd. Als laatste heeft het traject ook meer praktische tips en tricks opgeleverd m.b.t. zaken als klantcommunicatie, aansturen van mensen, timemanagement, persoonlijke effectiviteit."