Curriculum Vitae Biente Poyck

Biente Poyck heeft ruime ervaring in management en consultancy. Zij behaalde haar doctoraal Rechten aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, met specialisatie Europees recht.
 
Biente begon haar loopbaan als politiek assistent bij het Europees Parlement. Na als lobby consultant te hebben gewerkt bij Ernst & Young Association Management, maakte ze de overstap naar Capgemini. De afgelopen 20 jaar heeft ze als adviseur vele (internationale) klanten geadviseerd op het terrein van strategie en beleid. Zij heeft ervaring in het aansturen en begeleiden van teams samengesteld uit diverse disciplines en professionals op verschillend niveau.

Bij Ernst & Young Association Management in Brussel begon Biente als consultant. Ze heeft daar het kantoor mede opgezet en uitgebouwd tot een professionele organisatie. Naast haar bezigheden al adviseur op het terrein van EU ontwikkelingen, was zij als manager betrokken bij diverse internationale verenigingen en brancheorganisaties.
 
Vanaf 1994 was zij managing consultant bij Ernst & Young Consulting en adjunct directeur van Teppema BV (dochteronderneming van Ernst & Young Consulting). In die periode was zij verantwoordelijk voor het kantoor Den Haag (12 personen), adviseerde en begeleidde verschillende branche- en belangenorganisaties met als specialisatie Public Affairs.
 
Na de overname van Ernst & Young Consulting door Capgemini, in 2000, was zij principal consultant bij Consulting Services met de nadruk op Customer Relation Management. Haar werkzaamheden hadden betrekking op strategische planning, de belangenbehartiging en positionering van (internationale) organisaties. Zij gaf leiding aan ‘expert meetings’, rapporteerde en adviseerde op Boardroom niveau.
 
In 2007 trad zij toe als partner bij Van Mansfeld, bureau voor talentontwikkeling, coaching en outplacement, te Soest. Haar taken zijn onder andere acquisitie, relatiebeheer, bedrijfsvoering en het overall management van het bureau (totaal 8 consultants). Zij heeft kennis van en netwerk in o.a. de sectoren onderwijs, zorg, consultancy, financiele sector, international. Als professional houdt zij zich bezig met de advisering over talentmanagement. Haar passie is het ontwikkelen van talenten van mensen en het ontwikkelen van hun interacties in teamverband, gericht op het verbeteren en optimaliseren van de organisatie.