Curriculum vitea nanda de gier

Nanda de Gier heeft ruime ervaring in Human Resources en consulting. Zij behaalde haar doctoraal Rechten aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, met specialisatie arbeidsrecht.
 
Nanda begon haar loopbaan als Personeelszaken assistent bij een IT dienstverlener in Salarisverwerking en Personeelsinformatie systemen, zij maakte de overstap naar HR consultancy en werkte een aantal jaren als HR interim manager, om vervolgens weer in dienst te treden als HR Directeur en MT-lid bij Beiersdorf, een grote fabrikant van verzorgingsproducten in de FMCG, waar zij in ruim zeven jaar, diverse (internationale) HR posities bekleedde.
 
Zij heeft ervaring met projecten op het gebied van sluiting, overnames, fusies, ontwerpen en implementeren van nieuwe organisatie structuren (bv Management Units, matrix), leiding geven aan verander trajecten, coachen van (top) managers en (multinationale) teams, employee engagement, performance management en talent ontwikkeling. Zij heeft een sterk track record op het gebied van beïnvloeden van besluitvorming op diverse niveaus binnen organisaties en heeft meegewerkt top- en bottom line resultaten te leveren binnen organisaties. Zij kan mensen binden, inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen en zij is een team-player met veel energie en doorzettingsvermogen.
 
Nanda is sinds 1 Januari 2015 toegetreden bij Van Mansfeld bureau voor Talentontwikkeling, Coaching en Outplacement te Soest en zal zich voornamelijk toeleggen op het opzetten, ontwikkelen en beheren van de nieuwe poot ‘Arbeidszaken’